Polikliniek Cardiologie

Op de polikliniek Cardiologie kunt u terecht met klachten aan het hart of bloedvaten.

Een afspraak maken

Bent u een nieuwe patiënt dan moet u eerst een verwijsbrief van uw huisarts hebben. Daarna kunt u telefonisch een afspraak maken bij een van de cardiologen.

Telefoon: (030) 250 21 00
Fax: (030) 250 21 06

De polikliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.

Legitimatiebewijs

Vergeet niet bij uw bezoek uw verwijsbrief en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dit is een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Uw Defensiepas is geen geldig legitimatiebewijs.

De cardioloog en cardiologische aandoeningen

De cardioloog is specialist in hart- en bloedvaten. De meeste klachten zijn vernauwingen van kransslagaderen. Maar ook patiënten met hartritmestoornissen, afwijkingen van de kleppen en hartzwakte komen op de polikliniek. Deze aandoeningen behandelt de cardioloog met medicatie en/of een operatie.

Hartfunctielaborant

Om een ziekte vast te stellen werkt de cardioloog samen met de hartfunctielaborant. Deze doet onderzoek naar de toestand van de patiënt en het functioneren van het hart en de bloedvaten.

De polikliniek doet ook medische keuringen voor bijvoorbeeld militaire duikers en vliegers.

Academische zorg

De cardioloog is niet alleen in het Centraal Militair Hospitaal werkzaam maar ook in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hierdoor biedt hij ook aan militaire patiënten academische zorg. Daarnaast zijn er meerdere cardiologen uit het UMC Utrecht parttime werkzaam in het CMH ter ondersteuning van de afdeling cardiologie.

Cardioloog

  • H. Nathoe