Nieuwe wervingsspot Generatie D: “wat pak jij op?” (video)

Er is vandaag een nieuwe zogeheten Generatie D-commercial live gegaan. Defensie wil daarmee jongeren motiveren om te kiezen voor een baan bij de krijgsmacht. De wervingsspot toont dat zij in verschillende functies kunnen bijdragen aan vrede en veiligheid.

Generatie D richt zich op jongeren met de juiste mentaliteit. Zeker belangrijk in deze tijden van oplopende spanningen in de wereld en oorlog aan de oostgrens van Europa. De mensen die Defensie zoekt, moeten werk willen doen dat ertoe doet. Verder geloven ze in de kracht van samenwerking en gaan de uitdaging aan op persoonlijk vlak te groeien.

“Generatie D is misschien wel belangrijker dan ooit. Voor alle generaties van nu en na ons”, aldus de voice-over in de spot. “Wat pak jij op?” is vervolgens de indringende vraag. De nieuwe commercial is de komende maanden te zien op televisie, bioscoop en online-advertising.

De belangstelling voor een baan bij de krijgsmacht is de afgelopen jaren overigens aanmerkelijk toegenomen.

Video: nieuwe commercial Generatie D