Defensie in opkomst als gewilde werkgever

Defensie blijkt een gewilde werkgever te zijn. De militaire organisatie steeg van plek 7 in 2022 naar de derde plaats in 2023. Dat onderzocht Intelligence Group, de Europese marktleider op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. Vandaag maakte het bureau de populariteitscijfers bekend.

Defensie zit nu in het kielzog van de Rijksoverheid (het Rijk). Die wordt voor de vijfde keer op rij genoemd als meest favoriete werkgever, gevolgd door de politie.

Volgens Intelligence Group gebeurde het in 22 jaar onderzoek niet eerder dat de top-3 bestaat uit overheidsbedrijven, waarvan 2 geüniformeerd. Uit analyses blijkt verder dat Defensie met name gewild is bij jongeren onder de 30 jaar.

De vierde positie is voor ASML, de vijfde voor Shell en de zesde voor de Belastingdienst.  De ING volgt op nummer 7, de KLM op 8, de GGZ op 9 en het UWV op 10.