Verhaal van de marechaussee gaat naar het Nationaal Militair Museum

Het Marechausseemuseum in Buren sluit op 23 december zijn deuren. Het verhaal van de marechaussee krijgt volgend jaar een nieuwe plek in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Wie nog even een kijkje in Buren wil nemen moet dus snel zijn. Vanaf morgen levert dat mogelijk nog een aardigheidje op.

Vergroot afbeelding Het Marechausseemuseum in Buren.
Het Marechausseemuseum in Buren gaat dicht.

Van 19 tot en met 22 december ontvangen elke dag de eerste 10 bezoekers 1 keer gratis tickets. Daarmee kunnen ze tot en met 2026 het Nationaal Militair Museum kosteloos bezoeken.

Algemeen directeur-bestuurder van de Stichting Koninklijke Defensiemusea John Sijmonsbergen voorziet een veelbelovende toekomst. ”In het Nationaal Militair Museum krijgt ons publiek een volledig beeld van de gehele krijgsmacht. We kijken terug op een mooie periode in het historische weeshuis in Buren. Nu is het tijd voor een frisse start op een locatie vol mogelijkheden.”

Persoonlijke verhalen

Conservator Jeroen Punt schetst de toekomst van de collectie: “We willen graag mensen verbinden door persoonlijke verhalen te vertellen. De marechaussee krijgt een boeiende en moderne plek die in contact staat met alle onderdelen binnen Defensie.”

In de loop van 2024 wordt het verhaal van de marechaussee opgenomen in de vernieuwde vaste presentatie van het Nationaal Militair Museum.