Staatssecretaris Van der Maat tijdelijk naar ministerie Justitie en Veiligheid

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat wordt vanaf maandag staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij vervangt zijn collega Eric van der Burg die om gezondheidsredenen zijn taken niet kan uitoefenen. Het gaat om een tijdelijke vervanging. Defensieminister Kajsa Ollongren neemt zolang de taken van Van der Maat over.

Vergroot afbeelding Christophe van der Maat.
Beeld: Martijn Beekman

Van der Maat: “Ik wens Eric veel beterschap toe en hoop dat hij snel herstelt van de zware voedselvergiftiging die hij opliep.” Daarna zet Van der Maat zijn werk bij Defensie graag weer voort, laat hij weten.

Minister-president Mark Rutte bedankt de bewindslieden van Defensie voor hun flexibiliteit om het werk bij Justitie en Veiligheid op te vangen. Van der Maat gaat zich daar onder meer bezighouden met asiel en migratie. Maandagmiddag wordt hij door de koning beëdigd in zijn nieuwe functie.