Nederlanders vanuit Israël met militair toestel onderweg naar huis

Een A330 militair transportvliegtuig is zojuist opgestegen uit Tel Aviv om opnieuw een groep Nederlanders naar huis te brengen. Het toestel landt naar verwachting rond 23.00 uur op het vliegveld van Keulen. Met bussen worden de passagiers daarna naar Eindhoven gebracht. Deze rit duurt ongeveer 3 uur.

Vergroot afbeelding Airbus op Tel Aviv.
Eerder deze week bracht Defensie ook al Nederlanders terug naar huis.

Het is de vijfde repatriëringsvlucht sinds woensdag. De 4 voorgaande vluchten hebben 688 mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een Multirole Tanker Transport (MRTT) naar huis terug te keren vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas.

De passagiers aan boord van de vluchten hadden zich aangemeld bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Ze zijn teruggebeld met de vraag of ze mee wilden met het militaire toestel.

Lees ook deze reportage over de repatriëringsvluchten in de Defensiekant.