Nieuwe website museum Bronbeek (video)

Het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek richt zich op de toekomst met de lancering van een nieuwe website. Deze stap markeert ook de aanloop naar een veelbelovende tentoonstelling.

Vergroot afbeelding Printscreen website Bronbeek.
De nieuwe website van Bronbeek.

De vernieuwde website is de eerste digitale mijlpaal op weg naar een geïntegreerde aanpak van alle aspecten van het landgoed en het museum. Met de site presenteert Bronbeek zich op eigentijdse wijze. Bezoekers vinden er informatie over de vele activiteiten, zoals tentoonstellingen, educatieve programma's en evenementen.

Toegankelijker

Na de lancering gaat Bronbeek aan de slag om de archieven, collecties en educatieve materialen online toegankelijker te maken. Dit alles ter voorbereiding op een tentoonstelling over het handelen van de koloniale overheid en de gevolgen daarvan voor de verschillende bevolkingsgroepen. De tentoonstelling opent in de loop van 2024 en moet de bezoekers een onvergetelijke ervaring geven.        

Op de hoogte blijven

Voor iedereen die op de hoogte wil blijven over Bronbeek of geïnteresseerd is in de nieuwe website, zie: www.bronbeek.nl.
Bronbeek is ook te volgen via de sociale mediakanalen: Facebook, LinkedIn, X en Instagram.

Video: Opbouw tentoonstelling Bronbeek

Welkom! Kolonel Gerard van Kuijck, commandant van het Koninklijk Tehuis Oud-Militairen en Museum Bronbeek.

Sinds een 2-tal maanden ben ik hier op dit mooie landgoed commandant. Op het landgoed, in het tehuis, in het museum zijn altijd activiteiten. Gedenken, herdenken, er is altijd iets te doen op Bronbeek. 

Een van de belangrijke zaken waar we mee bezig zijn is de ontwikkeling van de nieuwe tentoonstelling. Een hele mooie presentatie van het koloniaal verleden van Nederland. Een opstap naar deze nieuwe tentoonstelling is onze nieuwe website. Beter toegankelijk, vol met nieuws, vol met zaken en activiteiten die hier plaatsvinden. 

Ik nodig u van harte uit. Volg ons op social media, zodat u weet wat hier op Bronbeek allemaal te doen is.