358 kilometer roeien voor het goede doel

54 (oud-)geüniformeerden roeien deze week 358 kilometer door Hollandse wateren. Daarmee vragen ze aandacht voor de gevolgen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). De uitputtingsslag, bedoeld om geld in te zamelen, begon vorige week zaterdag in Maastricht. De roeiers hopen morgen te finishen in Rotterdam.

Vergroot afbeelding 6 sloepen met roeiers varen in V-formatie over een brede rivier onder donkere wolken. Achter hen een groot schip met ondersteuners.
Via Thorn, Roermond, Arnhem, Culemborg en Schoonhoven vaart de sloepenstoet morgen binnen bij de Wereldhavendagen.

De groteske Dutch Marines Rowing Challenge gaat langs verschillende dorpen en steden. Onderweg vragen (oud-)mariniers aangevuld met andere (voormalig) geüniformeerden van onder meer politie, brandweer en ambulancedienst aandacht voor de mentale risico’s van hun vak.

“Het gaat om bewustwording van de gevaren van PTSS”, benadrukt roeier en oud-marinier Erwin Kok. Het opgehaalde bedrag, inmiddels al bijna 10.000 euro, is ook bedoeld voor onder meer preventie, onderzoek naar behandelmethoden en ondersteunende middelen zoals hulphonden.  

Via Thorn, Roermond, Arnhem, Culemborg en Schoonhoven vaart de sloepenstoet morgen, niet geheel toevallig, bij de Wereldhavendagen binnen.

De 54 roeiers en zeker 60 ondersteuners hebben er dan net zoveel kilometers op zitten als dat het Korps Mariniers oud is.

Lees meer in de Defensiekrant.