Voetbalvrouwen vierde op militair WK

Het nationaal elftal is vierde geworden op het militair wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Bunschoten-Spakenburg. In de strijd om de derde en vierde plaats ging Oranje met 4-0 onderuit tegen Kameroen. Zuid-Korea werd wereldkampioen door in de finale Frankrijk met 1-0 te verslaan.

Vergroot afbeelding Voetbalvrouwen in actie op militair WK.
Nederland verloor de strijd om brons van Kameroen.

Ondanks het mislopen van de bronzen medaille toonde teammanager eerste-luitenant Rinaldo Strijbos zich tevreden met het eindresultaat. “Wij hadden tegen Kameroen weinig in te brengen. Zij waren fysiek en conditioneel sterker. Het was geen schande om van dit land te verliezen.” 

Vergroot afbeelding Het Koreaanse team met de beker.
Zuid-Korea won de finale.

Uitzonderlijk niveau

Volgens Strijbosch kan Nederland terugblikken op een goed WK. “Er valt onze speelsters niets te verwijten. Ze hebben gevochten voor wat ze waard waren. Als je vierde wordt van de elf deelnemers doe je het goed. Kameroen, Korea en Frankrijk waren gewoon sterker dan de rest, om niet te zeggen van een uitzonderlijk niveau. Terecht dat Korea wereldkampioen is geworden. Bijna bizar hoe dynamisch dit team speelt.”

Vergroot afbeelding Groepsfoto van het vrouwenvoetbalteam.
Ondanks de nederlaag zat het goed met de teamspirit.

5-0 verloren

Oranje startte het WK met een 7-0 zege op Ierland. De tweede pot, tegen Griekenland, werd ook gewonnen: 1-0. Door de twee zeges werd Nederland poolwinnaar en stuitte vervolgens op de nummer één van de andere groep. Dat was Frankrijk waarvan met 5-0 werd verloren. Vervolgens restte de strijd om de derde en vierde plaats.