C-130 met Defensiepersoneel uit Aqaba gearriveerd op Eindhoven

Op Vliegbasis Eindhoven is rond 18.30 uur een C-130-transportvliegtuig gearriveerd met Defensiepersoneel dat is ingezet in de evacuatie-operatie uit Soedan. Het toestel was eerder vandaag vertrokken uit de Jordaanse kuststad Aqaba. Aan boord waren onder meer militairen van het Korps Mariniers en technici van de Koninklijke Luchtmacht. De laatste C-130 komt later deze week terug uit Jordanië.

Vergroot afbeelding C-130-transportvliegtuig voor gebouwen in Soedan.
De C-130 met Defensiepersoneel dat is ingezet in de evacuatie-operatie uit Soedan.

Gisteravond werd de evacuatie-operatie om Nederlanders uit Soedan te evacueren afgeschaald. Verreweg de meeste van de bij Buitenlandse Zaken bekende Nederlanders zijn nu weg uit het Afrikaanse land. Zij konden vertrekken door de inzet van Nederland of van een partner. Dat is de reden voor het afschalen. Er blijven nog een aantal militairen en een C-130 in Jordanië stand-by staan. Daarmee zijn desgewenst nog achtergebleven Nederlanders uit Soedan te evacueren.