Motivatie sprekers

Sprekers vanuit Defensie vertellen graag hun verhaal. Zo willen zij Defensie zichtbaar maken in de samenleving. Op deze pagina vertellen een paar van hen waar hun enthousiasme vandaan komt.

Defensiemedewerker uit de sprekerspool doet zijn verhaal.

Spreker Nico Vasseur.

Nico Vasseur, directeur Belgische-Nederlandse mijnenbestrijdingsschool

“Ik vind het hartstikke leuk om mijn verhaal te vertellen. Tegelijkertijd hoop ik dat door mijn verhaal het begrip voor het werk van Defensie toeneemt. Ik praat regelmatig over mijn werk, ook met kennissen en vrienden. Dan merk ik dat mijn verhaal aanslaat, iedereen kan er wel iets uithalen. Ik heb dus echt wel iets te bieden. Ik ben per slot van rekening ook alweer 35 jaar bij de marine en heb heel wat meegemaakt.”

Niels de Bruijn, sergeant Onderzeedienst Verbindingen

“Mensen vinden het spannend wanneer ik over mijn werk bij de onderzeedienst vertel. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan acties tegen piraten en dan heb je echt wel wat te vertellen. Het zijn spannende verhalen, maar op die manier kan ik ook het belang van het werk van Defensie duidelijk maken. Wanneer Defensie niet tegen die piraten zou optreden, zou alles een stuk duurder zijn, leg ik dan uit. Of ik nou voor jongeren spreek, of voor ouderen van een Rotary Club, ik doe het allemaal even graag.”

Sander Dalenberg, universitair docent Militair Leiderschap

“Na mijn uitzending naar Afghanistan merkte ik wat voor impact mijn ervaringen hadden op het thuisfront. Dat gaf me het gevoel dat ik echt iets te vertellen had en dat wilde ik breder uitdragen. Ik vind het belangrijk om het verhaal van Defensie voor het voetlicht te brengen. Ik hoor vaak als reactie ‘Oh, dat wist ik niet’ , het is daarom goed om meer naar buiten te treden en bekendheid te geven aan wat we allemaal doen. Zeker in deze tijd mag Defensie best wat zichtbaarder zijn. Ik doe mijn verhaal graag voor iedereen. Je kunt mij overal neerzetten.”

Vraag direct aan!

Wilt u een spreker uitnodigen? Laat het Defensie direct weten via het aanvraagformulier.