Marine brengt zeebodem Caribisch gebied in kaart

Zr.Ms. Snellius houdt zich in de komende 3 maanden bezig met hydrografische taken in het Caribisch gebied. De marine levert zo een bijdrage om veilig door de wateren van het Nederlands koninkrijk te navigeren. Het marineschip  arriveerde vandaag in de West na een vaartocht van 2,5 week vanuit Den Helder.

Het hydrografische opnemingsvaartuig controleert zeekaarten en werkt ze bij. Dat gebeurt met sonar. Daarmee wordt de zeebodem rond de Caribische eilanden opnieuw in kaart gebracht. Daarnaast gebruikt de bemanning van de Snellius apparatuur om eventueel voor de scheepvaart gevaarlijke objecten op de zeebodem te detecteren.

Sababank

In het Caribisch gebied neemt Zr.Ms. Snellius extra personeel aan boord voor opnemingswerk in wateren die te ondiep zijn voor het marineschip. Er wordt gewerkt vanaf een RHIB en de hydrografische sloep van het marineschip. De marine gaat ook aan de slag om de kaartinformatie van de Sababank te vernieuwen.

In nieuwe zeekaarten

Het was voor het laatst in 2006 dat een hydrografisch opnemingsvaartuig in de West is geweest. Eventuele afwijkingen van de huidige zeekaarten, worden verwerkt in de nieuwe zeekaarten van dit gebied.

De Snellius neemt met de 25-koppige bemanning ook deel aan de oefening Caribbean Coast 2019.