MUCS wint Defensie Innovation Game

De Military Underwater Combat Smartphone (MUCS) is de winnaar van de Defensie Innovation Game. Gisteren kregen de bedenkers tijdens de oefening Purple Nectar in Amersfoort een cheque ter waarde van € 200.000 om het idee verder uit te werken tot een product.

winnaars van de wedstrijd met checque

De winnaars van de Defensie innovation Game met de cheque.

Tijdens de Defensie Innovation Game kregen studenten van de Hogere Defensie Vorming vraagstukken voorgeschoteld. Zij moesten vervolgens met het bedrijfsleven en kennisinstituten, een innovatieve oplossing bedenken. De 3 teams die in de finale van de wedstrijd stonden, kregen vervolgens 10 minuten de tijd om hun oplossing voor de jury te presenteren.

mannen achter een tafel

De jury van de wedstrijd licht de uitslag toe.

Excelleren

De jury, bestaande uit zowel militairen als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, beoordeelde alle oplossingen van de vraagstukken. Ze werden bekeken op de noodzaak, het innovatieve karakter, de technische haalbaarheid en de mogelijkheden voor bredere toepasbaarheid. Op al deze vlakken excelleerde de MUCS.

Breder bruikbaar

Onder water is het zeer lastig te navigeren en communiceren met reguliere middelen. Het doel van de MUCS is een systeem te ontwikkelen dat de navigatie en communicatie onder water verbetert. De MUCS richt zich in eerste instantie op de maritime special operation forces die van en naar een onderzeeboot manoeuvreren. Het te ontwikkelen systeem is ook bruikbaar bij zowel het Korps Commandotroepen als de genie. De MUCS vergroot de situational awareness van operators buiten de onderzeeboot en van commandanten in de onderzeeboot. Daarnaast verhoogt het de effectiviteit van de missie en vergroot het de veiligheid van de operators.