Radio 538 duikt met de Walrus onder de waterspiegel

Radioprogramma's vanaf een schip. Heel bijzonder is het niet. Denk maar aan Veronica, die zender deed dat vanaf 1960 bijna 15 jaar. Radio maken onder water is echter van een heel andere orde. De marine maakt het mogelijk. Deejay Frank Dane presenteert vanaf 18.00 uur de Frank en Vrijdagshow vanaf een varende Zr. Ms. Walrus.

Presentatoren van Radio 538.

Deejay Frank Dane met zijn sidekicks Jelte en Albert.

"Wij zijn gewend om in het diepste geheim te opereren", zegt commandant Zr. Ms. Walrus luitenant-ter-zee der 1e klasse Berend van de Kraats. "Dat gebeurt meestal onzichtbaar, ook voor het Nederlandse volk. Daarom vinden wij het erg leuk en ook belangrijk om op deze manier de luisteraars van Radio 538 eens mee te nemen in onze wereld." Tijdens het programma schuiven diverse bemanningsleden van de Walrus aan om te vertellen over het werken en leven aan boord.

Onder de waterspiegel

Het onder water radio kunnen maken ging niet zonder slag of stoot. De hele radiostudio van 538 is in delen door het luik van de Walrus naar binnen gebracht. Onder de naam The Diving Dutch zakken Frank Dane en zijn sidekicks Jelte en Albert onder de waterspiegel. Dat doen ze samen met 2 bekende house dj’s, Sunnery James en Ryan Marciano, onder water.

Zr. Ms. Walrus.

Zr. Ms. Walrus (mei 2010).

Spectaculair

Radio-dj Frank Dane spreekt van een spectaculair begin van 2017. "We nemen luisteraars van Radio 538 met ons mee, als ze hun adem tenminste voor 2 uur in kunnen houden. Ik hoop alleen wel dat Jelte en Albert niet al te zeeziek worden aan boord."

De Frank en Vrijdagshow wordt elke vrijdagavond uitgezonden tussen 18:00 en 21:00 uur op Radio 538. De show is ook te volgen via TV 538 en 538.nl.