Studenten verrijken Defensie

De eerste 3 studenten met een baan bij de krijgsmacht hebben sinds vandaag een militaire rang.  Zij werken ongeveer 1 dag per week als  reservist. Met deze werkstudenten haalt Defensie nieuwe kennis binnen en krijgt bovendien de kans de jongeren zó enthousiast te maken dat zij na hun studie ook voor een baan kiezen in de militaire organisatie.

4 studenten op een rij.

Van links naar rechts: de studenten Hak, Prinse, Lammerts van Bueren en Leonoor van Poelgeest.

Bij het drietal met een rang gaat het om de korporaals Hugo Prinse en Erik Lammerts van Bueren en om sergeant Jeroen Hak.

Prinse studeert informatica en werkt bij de marine bij het innovatieteam aan de introductie van technologiën als robotica, 3D, virtual reality en drones. Lammerts van Bueren houdt zich bezig met geneeskunde en is aan de slag als luchtmachtreservist bij de Defensie Gezondheidszorg Organisatie. Hak bekwaamt zich in de lucht- en ruimtevaarttechniek en is betrokken bij het ontwikkelen van een satelliet bij Bureau Space van de luchtmacht.

Aanmelden kan

Het werven van studenten gebeurt op initiatief van Jong Defensie om de band tussen jong hoogopgeleiden en Defensie te versterken. Er zijn werkplekken op een kazerne, vlieg- of marinebasis waar de jongeren hun specialisme kunnen inzetten. Aanmelden kan via: werkenbijdefensie.nl/ werkstudent

Leonoor van Poelgeest studeert bestuurskunde. Ze gaat binnenkort aan de slag bij de luchtmacht.