Groningen haalt 128 kilo cocaïne uit het water

Patrouilleschip Zr. Ms. Groningen heeft zaterdag in de buurt van Sint Maarten 7 pakketten cocaïne met een totaalgewicht van 128 kilo uit de Caribische Zee gevist. Ze werden gezien door de uitkijk van het marineschip dat kustwachttaken uitvoert in het Caribisch gebied.

Marinepersoneel vist pakken met drugs uit het water.

Marinepersoneel vist pakken met drugs uit het water.

De NH90-boordhelikopter haalde 2 pakketten op en de snelle rubberboot FRISC 5. De balen zijn overgedragen aan de kustwachtautoriteiten op Sint Maarten. Er wordt onderzocht of er een verband is met een eerdere actie.

Naakte man

De Groningen zette vrijdagavond rond 11 uur de achtervolging in van een vaartuig dat zonder verlichting met hoge snelheid richting St. Maarten voer. De FRISC, met een boardingteam aan boord, haalde het vaartuig in. Er waren 2 personen aan boord en een derde lag vlakbij naakt in het water. Hij zei dat hij al geruime tijd in het water lag en uit Venezuela kwam. Hij was met 4 andere vrienden gaan vissen en hun boot zonk. Zijn verklaring leek niet te passen bij zijn lichamelijke conditie. Zr. Ms. Groningen en een 2e FRISC zochten in de omgeving nog naar andere drenkelingen, maar vonden niemand.

De FRISC heeft de drenkeling en het kleine vaartuig naar Sint Maarten geëscorteerd. Daar zijn de 3 overgedragen aan de politie.