Beltegoed voor Invictus Games

Een cheque van ruim € 18.500 voor 30 revaliderende militairen. Met deze financiële meevaller werden zij vanmorgen verrast. Het geld is afkomstig van eerder naar Afghanistan uitgezonden collega’s en bedoeld om militairen met een opgelopen permanente beperking mee te laten doen aan de Invictus Games van volgend jaar.

militairen tonen cheque.

Het beltegoed wordt gebruikt om militairen voor te bereiden op de Invictus Games.

Vandaag was in Doorn de eerste centrale training voor dit internationale sportevenement voor militairen met een blijvende beperking. Tijdens deze collectieve inspanning overhandigde een vertegenwoordiging van de centrales van overheidspersoneel € 18.693,61 aan commandant Militair Revalidatiecentrum Aardenburg luitenant-kolonel Jeroen Hulst.

Nuttige besteding

Het bedrag is het restant van bel- en internettegoeden van eerder naar Afghanistan uitgezonden militairen. Zij vroegen hun geld niet terug en ook viel niet te traceren, wie het eigenlijk toekwam. De centrales van overheidspersoneel keken vervolgens naar een nuttige besteding ervan en kozen voor het revalidatiecentrum.

Onoverwinnelijk

Het Militair Revalidatiecentrum zet het geld in voor de aankomende Invictus Games. Dit internationaal sportevenement voor oorlogs- en dienstslachtoffers wordt van 8 tot en met 12 mei in het Amerikaanse Orlando gehouden. Meer dan 400 militairen uit 14 landen strijden in mei in wedstrijdverband met en tegen elkaar. Ondanks hun beperkingen tonen zij 'invictus' (onoverwinnelijk) te zijn.

In 2014 was de eerste editie op initiatief van de Britse prins Harry.