100 jaar Marine Luchtvaartdienst

Op 18 augustus werd de 100e geboortedag van de Marine Luchtvaartdienst (MLD) gevierd. Nu denkt u misschien: de MLD bestaat niet meer, waarom dan dit jubileum? Dat komt omdat de MLD wel uit dienst is gesteld, maar niet is opgeheven. Het eeuwfeest wordt gevierd met een herdenking, reünie, vliegshow en jubileumboek.

Herdenking en reünie

Bij het monument op Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder vindt vrijdag 15 september een herdenking plaats van de MLD-gevallenen. Aansluitend is er een reünie voor alle (oud-)MLD’ers, burger of militair. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden (de uiterste inschrijfdatum was 1 mei).

Vliegshow

Zaterdag 16 september is iedereen welkom bij de 5-jaarlijkse vlieghow Heldair Show Maritiem. Dan zijn onder meer vliegtuigen te zien die bij de Marine Luchtvaartdienst in gebruik zijn geweest.

Jubileumboek

In augustus verschijnt het jubileumboek 'Een eeuw MLD'. Commandeur b.d. Anne van Dijk, oud-vlagofficier van de MLD en een van de schrijvers: “Dit boek wordt een allesomvattende, compacte geschiedschrijving van de MLD vanaf het ontstaan in 1917 tot heden. Naast de historische tijdlijn leggen we de focus op persoonlijke verhalen om het boek levendig en leesbaar te houden.”