Kerstviering Defensie online te zien (video)

De kerstviering van Defensie is dit jaar digitaal en voor iedereen te zien. In deze kerstuitzending nemen een aalmoezenier, dominee en humanistisch raadsman de kijker mee in hun verhaal.

Pianist achter vleugel, zangeres achter microfoon en saxofonist.
Tijdens de kerstviering is er ook ruimte voor muziek.

“Kerst is een feest voor iedereen en het mooie van Defensie is dat verschillende verhalen naast elkaar kunnen staan in 1 viering”, zegt hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp. “Voor de een is kerst de geboorte van Jezus, voor een ander betekent het de terugkeer van het licht en hoop voor een nieuw jaar.”

Dezelfde levensvragen

Juist in deze bijzondere tijd vindt hij het belangrijk om met elkaar stil te staan bij levensvragen, ook al is dat op afstand. “Ik merk dat mensen worstelen met vragen over hoe we het leven nu vormgeven, wat corona betekent voor het privéleven en onze dierbaren. Die vragen binden ons.”

Bemoediging

Kamp geeft aan dat er gezocht is naar een aantrekkelijke manier om de viering vorm te geven. “Geen lange zit met alleen vertellers, er is ook ruimte voor muziek.” Zo treedt het luchtmachtorkest op samen met een zangeres. “Deze viering is bedoeld als bemoediging en een steuntje in de rug voor al het Defensiepersoneel. Onze gedachten zijn ook bij alle collega’s die deze dagen op uitzending zijn of werken om ons land veilig te houden.”

De video is opgenomen in de kapel op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.

Video: Bekijk de kerstviering 2020

Kerstviering Defensie 2020