Tactisch centrum douane Reservistenwerkgever van het jaar

Het Douane Landelijk Tactisch Centrum uit Rotterdam is gisteravond in Soesterberg uitgeroepen tot Reservistenwerkgever 2019. De jury koos het bedrijf uit 25 genomineerden.

Winnaar Reservistenwerkgever 2019. Rechts: staatssecretaris Barbara Visser.
Piet Kannekens en sergeant-majoor der mariniers Richard van den Berg namen de award in ontvangst.

“Het douanecentrum hecht net als Defensie aan de bescherming van het landsbelang”, zei staatssecretaris Barbara Visser die de award uitreikte in het Nationaal Militair Museum. Ze noemde de winnaar groot voorstander van de inzet van reservisten die dat op allerlei manieren ondersteunt. “Ze biedt deze groep veel flexibiliteit en ruime verlofmogelijkheden”, aldus de bewindsvrouw.

Volgens Visser kwam ook deze organisatie erachter dat de competentie en vaardigheden van een reservist van grote meerwaarde voor het bedrijf zijn. Als voorbeelden noemde ze doorpakken, improviseren, lef tonen, enthousiasmeren en jezelf ergens in vastbijten.”

Mes snijdt aan 2 kanten

Visser: “Ik ben blij dat steeds meer werkgevers het mogelijk maken dat reservisten reservist kunnen zijn. Wij als Defensie kunnen simpelweg niet zonder hen. Gelukkig komen steeds meer leidinggevenden erachter dat het mes aan 2 kanten snijdt.”

Alle bedrijven die meededen werden genomineerd door de eigen werknemers. “Dit toont dat medewerkers niet alleen tevreden zijn maar ook trots. En een trotse werknemer is wat mij betreft heel belangrijk voor een werkgever”, aldus de staatssecretaris.

Eervolle vermelding

Honeywell Building Solutions en de Nederlandse Spoorwegen kregen een eervolle vermelding.

Bij Defensie werken duizenden reservisten. Zij werken zij aan met de tienduizenden beroepsmilitairen.

Defensie reikte de reservistenaward voor de 6e keer uit.