Aangifte doen bij marechaussee

Let op: vanaf 23 mei is de informatie over aangifte doen bij de marechaussee alleen nog te vinden op marechaussee.nl.

U wilt aangifte doen bij de Koninklijke Marechaussee. De Koninklijke Marechaussee gebruikt hiervoor de  internetsite van de Politie.

Op de pagina ‘Aangifte of melding doen’ kunt u aangifte doen. Zodra u klikt op de link, komt u op de pagina van de Politie terecht. Uw aangifte wordt verwerkt door de Koninklijke Marechaussee.

Op de pagina staat dat het mogelijk is uw aangifte te volgen. Dit is helaas niet mogelijk voor een internetaangifte bij de Koninklijke Marechaussee. U krijgt uw aangifte via de post thuisgestuurd. Heeft u vragen over uw aangifte? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de Koninklijke Marechaussee, via het gratis telefoonnummer 0800-18 14.

Waar heeft het strafbare feit plaatsgevonden?

U kunt bij de Koninklijke Marechaussee alleen aangifte doen van strafbare feiten die gepleegd zijn op Nederlandse luchthavens en militaire terreinen/kazernes.

Van welke strafbare feiten kunt u online aangifte doen?

U kunt alleen online aangifte doen als de dader niet bekend is. Het gaat dan om de volgende misdrijven:

  • vernieling;
  • doorrijden na aanrijding;
  • diefstal.

Wanneer kunt u geen digitale aangifte doen?

Weet u wie de dader is? Of bent u slachtoffer van een ander strafbaar feit dan hierboven vermeld staat? Dan moet u persoonlijk aangifte doen. Dat kan op een luchthaven bij de balie van de Koninklijke Marechaussee en bij de brigades in het land.

Valse aangifte strafbaar

Let op: ook via internet blijft het doen van een valse aangifte en/of melding strafbaar.