Masterclass Vliegbasis Eindhoven

Hoe kun je geluidshinder beperken door kennis vanuit de luchtvaart te combineren met kennis ‘vanaf de grond’? Deze vraag staat centraal in de masterclass Redesigning Eindhoven Air Traffic.

Aanmelden niet meer mogelijk

Tientallen omwonenden van Vliegbasis Eindhoven meldden zich voor deze masterclass. Zij willen helpen geluidshinder te beperken door hun kennis ‘vanaf de grond’ te delen.

Aanmelden is niet meer mogelijk. De luchtverkeersleiding selecteert de deelnemers voor de masterclass op basis van hun motivatie. Over de selectie wordt niet gecorrespondeerd.

Programma

Doe jij mee aan de masterclass? Dan is dit het programma vanaf 9 maart.

Dag 1: Headsup (9 maart)
Je krijgt een introductie in de wereld van de technieken en procedures van de luchtverkeersleiding: wat zijn de technische (on)mogelijkheden op korte, lange en middellange termijn. Je krijgt ook een rondleiding op Vliegbasis Eindhoven.

Huiswerk: How the hack… (10 t/m 25 maart)
Je hebt 2 weken de tijd om te inventariseren hoe jij en je omgeving het vliegtuiggeluid ervaren. Durf vragen te stellen: aan jezelf en aan je omgeving. Hoe kan het dat…? Is het mogelijk om…? Die vragen en antwoorden zijn de input voor dag 2 van de masterclass.

Dag 2: Upside down (27, 28, 29 of 30 maart)
Op 4 dagen zijn er ‘omdenksessies’.  Je wordt voor 1 middag  (13.00 - 16.00 uur) uitgenodigd. Die dag bedenk je samen met een piloot, luchtverkeersleider en social designer oplossingen om geluidshinder te beperken. Denk alvast na over de vraag: hoe kunnen we nu en in de toekomst geluidshinder verminderen door kennis van de luchtvaart te combineren met kennis ‘vanaf de grond’?

Dag 3: Fast Forward (25 april)
In een slotbijeenkomst vertelt de luchtverkeersleiding welke ideeën ze op korte, middellange en lange termijn kan realiseren. En welke ideeën niet te realiseren zijn.

In het kort

  • Dag 1: 9 maart, 13.00 - 16.00 uur. Locatie: Vliegbasis Eindhoven.
  • Dag 2: 27, 28, 29 of 30 maart, 13.00 - 16.00 uur. Locatie: centrum Eindhoven.
  • Dag 3: 25 april, 13.00 - 16.00 uur. Locatie: Vliegbasis Eindhoven.