DJ’s Sunnery James en Ryan Marciano maken track met geluiden van Defensie

Een afterburner van een F-35, de sonar van een onderzeeboot of de draaiende motor van een gevechtsvoertuig. Het zijn niet direct geluiden die geassocieerd worden met muziek. De Nederlandse DJ/producers Sunnery James en Ryan Marciano hebben er echter een nieuwe track mee gemaakt.

Vergroot afbeelding Dj's Sunnery James en Ryan Marciano.
DJ's Sunnery James en Ryan Marciano.

Het duo was de afgelopen periode op de werkvloer bij Defensie om de geluiden op te nemen. Zij gingen langs bij de landmacht, luchtmacht en marine om zoveel mogelijk unieke technische sounds te verzamelen. Ze vormen de basis voor hun nieuwe single. Met het nummer willen zij een ode brengen aan de technici van Defensie.

In de komende periode is via het YouTube-kanaal van Armada Music te zien hoe zij de geluiden vergaarden. De DJ’s zijn er zelf enthousiast over. “We vonden het echt gaaf om achter de schermen te gaan bij Defensie om alle geluiden voor de nieuwe track op te nemen. Dit was voor ons de eerste keer dat we op deze manier een track hebben gemaakt.”

Werken bij Defensie

De single moet eraan bijdragen dat meer mensen solliciteren voor een technische baan in de militaire organisatie. Het gaat om functies waar je niet gelijk aan denkt bij werken voor Defensie. De techneuten staan vaak op de achtergrond, maar ondersteunen de functies die wel in de spotlight staan, zoals vliegers, commando’s, mariniers en voertuigbestuurders.

Het nummer komt op 22 oktober uit. Interesse in een technische functie bij Defensie? Kijk op www.werkenbijdefensie.nl/techniek.