Regenboogloper uitgerold bij ministerie van Defensie

Op het ministerie van Defensie is vandaag een regenboogloper uitgerold. Dat gebeurt vanwege de internationale Coming Out Day, die officieel zondag wordt gevierd. Op verschillende locaties van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) wappert daarnaast vandaag de regenboogvlag.

Minister en staatssecretaris van Defensie rollen regenboogloper uit op trap departement. 2 militairen en cameraman aanwezig.
Beeld: ©ANP / ANP / Remko de Waal

Defensie staat de hele week stil bij diversiteit met een Diversity Week. De uitrol van de regenboogloper door minister Ank Bijleveld-Schouten en staatssecretaris Barbara Visser was een van de manieren om daar bij stil te staan.

“Vandaag rollen we de regenboogloper uit voor Coming Out Day. Dit doen we om te laten zien dat wij het belangrijk vinden dat we een inclusieve organisatie zijn”, zei Bijleveld. “Bij ons is iedereen welkom.”

Jezelf zijn

Visser haakte in op het motto van Diversity Day: Jezelf zijn werkt. “We zijn de wereld in het klein! En dat betekent ook dat je dat moet laten zien. In de mensen die bij je werken. We staan vandaag stil bij het feit dat je in deze organisatie kunt zijn wie je wil zijn.”

Ook Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer vindt het belangrijk dat er binnen Defensie aandacht is voor Coming Out Day.

Bauer: “Het is ongelooflijk belangrijk dat je jezelf kunt zijn in onze organisatie. Daar leggen we ook de nadruk op. Diversiteit is voor mij persoonlijk een heel belangrijk punt. Diverse teams functioneren uiteindelijk beter dan wanneer we te eenkleurig, te eenvormig zijn in de samenstelling van onze teams.”

Video: Minister en staatssecretaris rollen regenboogloper uit

Coming out Day 2020

Video: CDS licht diversiteit binnen de krijgsmacht toe

Coming Out Day 2020 CDS