Luchtmachtlopers schenken kinderziekenhuis € 4.000

"Deze ouders hebben iets vreselijks meegemaakt, maar ondanks die enorme tegenslag is het bewonderenswaardig hoe ze zich nu met collega's inzetten." Het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) was vandaag aangenaam verrast door een gift van meer dan € 4.000. Dat geld zamelden 7 luchtmachtmilitairen en 1 burger van Logistiek Centrum Woensdrecht in.

De aanbieders lieten zich sponsoren tijdens de laatste editie van de Nijmeegse vierdaagse. Het geld is bestemd voor de neonatologische intensive care unit.

Vroeggeboorte

Aanleiding voor de schenking was het overlijden van de te vroeg geboren tweeling van luchtmachtmilitairen Axel en zijn vrouw Christianne in het WKZ. Dat gebeurde vorig jaar op 24 november.

Dexter en Morris kwamen ter wereld na een zwangerschap van slechts 24 weken en 1 dag. Dat was op de grens van levensvatbaarheid. Na 2 dagen overleed de kleine Morris door complicaties. Zijn tweelingbroertje Dexter ging op 22 december heen, ondanks de uitstekende begeleiding en zorg van de artsen en verpleegkundigen.

"Mijn man wilde al graag de Nijmeegse vierdaagse lopen en hij opperde vorig jaar om tegelijkertijd een inzameling te doen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis", vertelt eerste luitenant Christianne. Dat gebeurde. "De ruim € 4.000 gaat naar de afdeling waar onze tweeling verzorgd is en waar wij zo goed zijn opgevangen."

Steun stoere strijders

"Complicaties, infusen, heel veel verschillende medicijnen, foto's, echo's, beademing, bloedtransfusies, onzekerheid en angst. Maar vooral ook veel lachen met alle lieve medewerkers van de neonatologische intensive care unit", licht vierdaagseloper en collega eerste luitenant Noëlle de reden voor de donatie toe.

"Met de schenking bedanken we iedereen die daar werkt. Dit werk moet natuurlijk blijven doorgaan, zodat alle ouders van prematuren zich ondanks alle zorgen toch echt papa en mama kunnen voelen. Ongeacht de afloop. Onze steun voor deze strijders en daarmee aan de kleinste en stoerste strijders van Nederland!"

Steunen kan ook dit weekend nog www.actievoorwkz.nl/team/strijders-voor-strijders.