Publieksprijs voor Nissrin Dkhissi bij Jonge Ambtenaar-verkiezing

Adviseur kennismanagement Nissrin Dkhissi won gisteravond de publieksprijs bij de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020. Ze nam de prijs in ontvangst in de voormalige gevangenis 'de LiK' in Utrecht: een training Roma Aeterna, leren van de Romeinen, voor 10 personen.

Vergroot afbeelding Vrouw op podium in traditionele kleding spreekt in zaal mensen toe.
Nissrin Dkhissi aan het woord tijdens de verkiezingsavond.

Nissrin, in het dagelijks leven werkzaam bij het Militair Revalidatiecentrum in Doorn, trok veel stemmer over streep met haar betoog om alleen positieve feedback te geven tijdens beoordelingsgesprekken. Medewerkers onderuit halen is volgens haar niet de bedoeling. Positieve feedback vindt ze dé manier om ambassadeurs voor de eigen organisaties te creëren. Dkhissi overtuigde het publiek zo dat ze een echte ambassadeur is voor de publieke sector.

Yasmin Brewster

Yasmin Brewster van Stroomopwaarts werd de FUTUR Jonge Ambtenaar van Jaar 2020. Dit jaar was het thema van de verkiezing de 'stoutste ambtenaar van het jaar'. De kandidaten moesten tijdens de verkiezingsavond bekwaamheidsproeven afleggen. Ze moesten publiek en de jury overtuigen dat zij als #StouteLefhebbers durven te experimenteren zonder rare dingen te doen, kwetsbaar durven te zijn én lef hebben.

De jury bestond uit Marc Allessie (interim-directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Patrick van den Brink (directeur-bestuurder Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), Karin Sleeking (directeur A&O fonds gemeenten), Steven Steenbergen (directeur Bestuursacademie Nederland) en Tim Smit (voorzitter FUTUR).

Imago verbeteren

De stichting FUTUR houdt sinds 2002 de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Daarmee wil de stichting het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. FUTUR bestaat uit 10 bestuursleden die werken voor de publieke sector.