Flyby Franse Dassault Falcon 10 en 2 PC-7

Flyby van een Franse Dassault Falcon 10 van de Aéronavale (Franse Marineluchtvaart) en 2 PC-7 van de Vliegbasis Woensdrecht bij een herdenking op de Franse militaire begraafplaats in Kapelle. 

Op 11 mei 1940 werd een Franse Potez 63-11 boven Walcheren aangevallen door een Duitse Messerschmidt en neergeschoten. Dat gebeurde op een patrouille vanuit Calais. Het toestel crashte in de Verkuyl Quakkelaarstraat in Vlissingen tegen een woning en vloog in brand. Beide vliegers kwamen daarbij om het leven. In 1e instantie zijn de stoffelijke resten begraven in Middelburg. In 1949 zijn ze overgebracht naar de Franse militaire begraafplaats te Kapelle. Bij dit transport is onzorgvuldig omgegaan met de stoffelijke resten, waardoor men niet meer wist wie in welk graf terecht is gekomen. De beide vliegers zijn begraven als zijnde niet-geïdentificeerd. Vanaf 2012 is contact gelegd met de familie van beide vliegers. Na allerlei formaliteiten is in 2018 toestemming verkregen voor identificatie door de Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht. In mei 2020 is dit proces succesvol afgerond en zijn de beide stoffelijke resten alsnog positief geïdentificeerd. Tijdens de Franse herdenking op donderdag 20 mei 2021 worden de stoffelijke resten in aanwezigheid van familie herbegraven in Kapelle. 

De ceremoniële flyby is bedoeld als eerbetoon en wordt onder meer uitgevoerd door een toestel van de Aéronavale, de eenheid waartoe destijds de beide vliegers ook behoorden.