Waar is de marechaussee dagelijks mee bezig? Zie het op tv

De Koninklijke Marechaussee geeft via de televisie een kijkje achter de schermen bij het dagelijks werk. De eerste aflevering van de 7-delige serie ‘Ewout aan de grens’ trok maar liefst 700.000 kijkers. Vanavond volgt deel 2 om 20.30 uur op RTL5.

Vergroot afbeelding Ewout Genemans en 2 marechaussees staan voor een marechaussee-auto en een KLM-vliegtuig.
Ewout Genemans en leden van de marechaussee op Schiphol.

Te zien is hoe de marechaussee te werk gaat in gevallen van mensenhandel en drugssmokkel. Onder meer een drugsvangst op Maastricht Aachen Airport wordt belicht. Daarbij komt niet alleen forensische opsporing aan de orde, maar ook het bewaken en beveiligen van contrabande tijdens transporten. De kijker wordt eveneens meegenomen naar Schiphol om te zien wat de marechaussee doet om drugs te bestrijden.

In de serie loopt Ewout Genemans mee met medewerkers van de marechaussee.
Alle taken komen aan bod, van grensbewaking tot mobiel toezicht veiligheid, maar ook politiediensten, recherche, bewaken en beveiligen.
Taken beperken zich niet alleen tot de nationale luchthaven en die in Zuid-Limburg, maar door het hele land en in het Caribisch gebied.

Aflevering gemist?

Afleveringen zijn terug te kijken op RTL XL en bij Videoland. Videoland plaatst trouwens ook steeds de eerstvolgende aflevering.