CBRN-school en Nationaal Trainingscentrum CBRN

De CBRN-school verzorgt CBRN-opleidingen. Niet alleen voor militairen van alle krijgsmachtdelen, maar ook voor civiele partijen zoals brandweer, politie en geneeskundige hulpverleningsorganisaties. Op het Nationaal Trainingscentrum CBRN (NTC CBRN) trainen militaire CBRN-specialisten en civiele hulpdiensten de inzet bij chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN-) incidenten.

De school heeft een specialistisch team van ervaren instructeurs. Zij hebben kennis van CBRN-middelen. Daarnaast weten zij alles over het voorspellen van gevarengebieden, fysieke bescherming, detecteren en identificeren, ontsmetten en medische tegenmaatregelen bij CBRN-incidenten.

Opleidingen

De school verzorgt onder meer opleidingen voor civiele rampenbestrijders. Zoals:

  • CBRN-Awareness;
  • Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV);
  • Bijscholing CBRN voor de opleiding Master of Crisis and Disaster Management;
  • Train-de-trainer CBRN-Awareness;
  • Multi Officier Van Dienst.

Naast de standaardopleidingen biedt de school op verzoek van hulpdiensten opleidingen op maat. De school kan ook onderwijs op locatie geven.

CBRN-trainingen

Op het oefenterrein van het Nationaal Trainingscentrum CBRN (NTC CBRN) kunnen militairen en civiele rampenbestrijders zeer realistisch trainen. Binnen hun eigen specialisme, maar ook samen. Als er een échte CBRN-dreiging ontstaat, is het belangrijk te weten wie welke taak heeft. En dat kan alleen door samen te trainen.

Zo kunnen ze oefenen in een bovengronds gebouwd metrostation, in en rond een ingestort huis, loods, spoorwegterrein met (tank)wagons, containerterminal, ontsmettingsstraat en trainingshuis met 30 ruimtes die qua grootte verschillen. Het Nationaal Trainingscentrum CBRN en het uitgebreide oefenterrein is uniek in Europa.

Inschrijven opleidingen en aanvragen trainingen

Meer informatie over opleidingen en het inschrijven en aanvragen van trainingen staat op een aparte website. Om in te loggen op deze site heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kunt u aanvragen via dcbrnc@mindef.nl.