Luitenant-admiraal Bauer: "Sport helpt bij herstel"

"Ieder van jullie heeft ervaren dat zijn of haar leven is veranderd. Het is moeilijk om weer houvast te vinden. Sport kan daar een hele goede rol in spelen."

Vergroot afbeelding Mannen in rolstoel aan het basketballen met luitenant-admiraal Bauer.
Luitenant-admiraal Bauer deed mee met het basketballen met (oud-)militairen die tijdens de dienst fysiek of mentaal gewond zijn geraakt.

Dat zei Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer bij de opening van de speciale sportdag voor (oud-)militairen die tijdens de dienst fysiek of mentaal gewond zijn geraakt. De manifestatie had plaats in het speciaal toegeruste Friendship Sport Center in Amsterdam.

Vergroot afbeelding Bibian Mentel spreekt toehoorders toe.
Meervoudig Paralympisch kampioen Bibian Mentel sprak de (oud-)militairen toe.

Bibian Mentel

Voordat de circa 60 deelnemers - met de CDS en Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen - gingen sporten, kregen ze een lesje in doorzettingsvermogen van meervoudig Paralympisch kampioen Bibian Mentel. "Denk in overwinningen en herinneringen. Die zijn veel belangrijker dan bezittingen", hield ze haar gehoor voor.

Weg omhoog

De middag was vooral bedoeld voor de militairen die niet voor de Invictus Games zijn geselecteerd, maar wel via Defensie en de sport de weg omhoog willen vinden. "Een geweldig initiatief en Defensie laat daarmee zien dat we geen vergeten groep zijn", vond Libanon-veteraan Gijs van Berkel.

Steun aan elkaar

"Om je instelling positief te houden, ondanks alles wat er is gebeurd, om telkens te kijken naar wat er wél kan in het leven, heeft ieder mens de hulp en steun van anderen om zich heen nodig. Dat vinden we hier bij elkaar”, besloot de luitenant-admiraal Bauer.