Defensie steunt vierdaagse komende 5 jaar

Defensie steunt ook de komende 5 jaar de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Secretaris-generaal Wim Geerts zette vanmiddag zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst, net als burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en voorzitter Johan Willemstein van Stichting De 4Daagse.

mannen achter tafel klaar om handtekening te zetten

De handtekeningen worden onder het convenant gezet.

Defensie kijkt door de beperkte financiële en personele middelen kritisch naar aanvragen om evenementen te ondersteunen. Volgens Geerts past het van oorsprong militaire wandelfeest bij uitstek bij Defensie. "Belangrijke kernwaarden als doorzettingsvermogen en teamgeest komen tijdens de vierdaagse aan bod", motiveerde hij de keuze. "Defensie en de Nijmeegse vierdaagse zijn nauw met elkaar verbonden. Er is een hechte samenwerkingsrelatie. Met de ondertekening van dit convenant zetten we die goede relatie de komende jaren voort", aldus Geerts.

6000 startbewijzen

Het nu vernieuwde akkoord vormt al jaren de basis voor de samenwerking tussen de partners in organisatie. In het convenant is het aantal startbewijzen voor militairen verhoogd naar 6000. Vorig jaar deden er voor het eerst zoveel deelnemers mee. De capaciteit van Kamp Heumensoord is daarom uitgebreid.

Rustig en goed gevoel

"Mooi dat Heumensoord ook de komende jaren bij de Vierdaagse blijft, want beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de harten en hoofden van de Nijmegenaren”, aldus burgemeester Bruls na de ondertekening. "Alles blijft bij het oude", aldus Henny Sackers, die met ingang van volgend jaar marsleider is . "We hebben de bijlagen eenvoudiger gemaakt, omdat Defensie, gemeente en 4DAAGSE elkaar volkomen vertrouwen. Dat geeft een rustig en goed gevoel als we in september weer aan de organisatie van de volgende Vierdaagse beginnen."