Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Het MRC Aardenburg is al vanaf het moment dat het coronavirus Nederland naderde gestart met voorbereidingen om een eventuele coronabesmetting en of verspreiding binnen MRC Aardenburg op adequate wijze op te vangen. Het MRC garandeert de veiligheid van revalidanten volgens de richtlijnen van het RIVM.

De ingrijpende maatregelen die het kabinet heeft genomen om de gevolgen van het coronavirus te beperken hebben ook consequenties voor het uitvoeren van onze zorg.

Van revalidanten en cliënten van Orthopedie Techniek Aardenburg, waarbij de behandeling niet acuut medisch noodzakelijk is, wordt de behandeling tijdelijk stopgezet.

Het is voorlopig niet mogelijk om als bezoeker mee te eten in het bedrijfsrestaurant.

Beperkt op bezoek in MRC Aardenburg

MRC Aardenburg wil verspreiding van het coronavirus tegen gaan en revalidanten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen. De komende tijd mogen revalidanten die opgenomen zijn op het verpleegcentrum maximaal 3 vaste bezoekers ontvangen, waarvan 1 per dag. Dat betekent dat er 1 bezoeker per dag mag komen op het gehele MRC terrein, zowel binnen als buiten het gebouw. Revalidanten die positief getest zijn op COVID-19 en op de cohortafdeling verblijven, mogen 1 vaste bezoeker per dag ontvangen. Deze vaste bezoeker mag dagelijks op bezoek komen.

Kan ik het MRC Aardenburg veilig bezoeken?

Als u geen symptomen/klachten heeft die kunnen duiden op het coronavirus, dan kunt u op bezoek in MRC Aardenburg en kunnen uw afspraken gewoon doorgaan. De receptie vraagt u bij binnenkomst uw temperatuur op te nemen met de oorthermometer. Als u geen verhoging heeft kunt u verder het centrum in voor uw bezoek. We vragen u bezoek zoveel mogelijk te beperken (zie bovenstaand). De bezoektijden blijven ongewijzigd.

Bij twijfel verzoeken wij u om thuis te blijven. Gebruik de volgende vragenlijst om te checken of u het MRC mag bezoeken:

 • Had u een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
  • Koorts vanaf 38 graden
  • Hoesten
  • Neusverkoudheid
  • Benauwdheidsklachten
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u het coronavirus (COVID-19) gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een laboratorium)
 • Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • Heeft u een huisgenoot /gezinslid met het coronavirus en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

Kunt u één of meer vragen met ja beantwoorden? Blijf dan thuis. Verzet uw afspraak via het afsprakenbureau.

(Deze check is gebaseerd op het document ‘Veilig werken bij contactberoepen’. Zie rivm.nl/covid19)

Voor vragen over uw bezoek of afspraak kunt u contact met ons opnemen:

tijdens kantooruren, 8:00 – 16:30 op (0343) 598 600, buiten kantooruren op (0343) 598 445.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

 • Schud geen handen.
 • Was uw handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie

Als u meer wilt lezen over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/. Op deze website vindt u alle actuele informatie over het virus, zoals de lijst met buitenlandse risicogebieden en wat u zelf kunt doen om de kans op besmetting te verkleinen.