Defensietop staat stil bij Dag van de Ondernemer

Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Onno Eichelsheim hebben persoonlijk aandacht besteed aan de Dag van de Ondernemer. Visser ging virtueel langs bij T-Minus Engineering, terwijl Eichelsheim Hospitainer bezocht. Defensie werkt met beide bedrijven samen.

Vergroot afbeelding De staatssecretaris tijdens een videogesprek.
Staatssecretaris Barbara Visser liet zich virtueel bijpraten.

Visser kon vanwege haar quarantaine niet persoonlijk langs bij T-Minus Engineering. Zij sprak de werknemers dan ook vanachter de computer. Het ingenieursbedrijf bouwt, ontwikkelt, en lanceert raketsystemen en andere lucht- en ruimtevoertuigen voor onderzoeks- en trainingsdoeleinden. De samenwerking tussen Defensie gaat al zeker 3 jaar terug.

In die periode heeft het bureau uit Delft meegewerkt aan verschillende projecten. Zo gebruiken de marine en de Patriot-eenheid van het luchtverdedigingscommando een plaatsbepalingssyteem voor ballistische raketten dat mede door T-Minus Engineering is ontwikkeld.

Vergroot afbeelding 2 mannen in een noodhospitaal.
P-CDS Onno Eichelsheim bezocht Hospitainer.

Noodhospitalen

Eichelsheim ging persoonlijk langs in Vaassen, waar Hospitainer kantoor houdt. Dit bedrijf ontwikkelt, bouwt en levert volledig ingerichte noodhospitalen in crisisgebieden. De organisatie kan overal ter wereld op hele korte termijn volledig ingerichte ziekenhuizen, laboratoria of tandartspraktijken neerzetten.

Hospitainer, dat een aantal veteranen in dienst heeft, levert bijvoorbeeld de wasbaksystemen voor de militaire hospitalen. In de COVID-19-crisis werd het bedrijf ingezet voor noodhospitalen op Bonaire. Die zijn door Defensie daarheen vervoerd.

3e keer

De Dag van de Ondernemer werd vandaag voor de 3e keer gehouden. Ondernemers uit midden- en kleinbedrijf worden hierbij bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Alle door Defensie bezochte bedrijven ontvangen een door de minister ondertekende dankbetuiging voor de samenwerking.