Northwave uitgeroepen tot Reservistenwerkgever 2020

Northwave is gisteren uitgeroepen tot Reservistenwerkgever van 2020. Het bedrijf, gespecialiseerd in integrale informatiebeveiliging, kreeg de voorkeur boven 25 andere genomineerden.

De leiding van het IT-bedrijf ontving de prijs gisteravond op het eigen kantoor. Staatssecretaris Barbara Visser sprak de winnaar digitaal toe. Zij bedankte Northwave voor de ruimte die het bedrijf geeft aan reservisten om zich te ontwikkelen.

“De 2 reservisten die deze organisatie hebben voorgedragen gaven beiden aan dat de combinatie van Defensie en hun baan binnen dit bedrijf hun werkgeluk verhoogt. De medewerking die reservisten krijgen binnen deze organisatie, is een voorbeeld voor andere bedrijven.”

“Met behoud van integriteit en veiligheid van informatie, zetten de Cyber-reservisten van Northwave bijvoorbeeld hun opgedane ervaring zowel in voor Defensie als voor het eigen bedrijf. Daarmee helpen zij Nederland op 2 manieren een stukje veiliger te maken.”

Groei van aantal reservisten

Eervolle vermeldingen waren er voor Feenstra, Jumbo Supermarkten en Youngster. Ook bij deze bedrijven krijgen reservisten de ruimte om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. In Nederland zijn momenteel 6.500 reservisten, een groei van 23 procent ten opzichte van 3 jaar geleden.

Visser: “Die groei hebben we deels te danken aan het feit dat steeds meer mensen ervaren hoe mooi het is om een bijdrage te leveren aan de Nederlandse krijgsmacht. Maar zeker ook aan allerlei vormen van samenwerking die we met werkgevers zijn aangegaan. Het is een mes dat aan 2 kanten snijdt.”

Alle bedrijven die meededen waren genomineerd door de eigen medewerkers, die naast hun werk daar ook reservist zijn. “Het toont dat zij niet alleen tevreden en dankbaar zijn, maar ook trots”, zo richtte Visser zich tot alle genomineerden.

Het was de 7e keer dat de reservistenprijs werd uitgereikt. Vorig jaar was het Douane Landelijk Tactisch Centrum uit Rotterdam de winnaar.

De uitzending is terug te kijken op YouTube.