Defensie toont waardering MKB op Dag van de Ondernemer

Het is vandaag de Dag van de Ondernemer. Topfunctionarissen van Defensie bezochten deze week daarom een aantal midden- en kleinbedrijven (MKB) die voor de krijgsmacht belangrijk zijn. Defensie toonde daarmee haar waardering voor deze ondernemers, maar ook het belang dat zij hecht aan civiel-militaire samenwerking.

Luitenant-generaal Onno Eichelsheim tussen medewerkers  van Social Impact Factory B.V.
Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Onno Eichelsheim krijgt bij Social Impact Factory B.V. uitleg over producten.

Defensie werkt graag samen met MKB’ers omdat de bedrijven innovatief en flexibel zijn. Bovendien hebben ze vaak oog voor het maatschappelijk belang. De voorzitter van MKB Nederland en Defensie ondertekenden vorige maand nog een intentieverklaring voor verdere samenwerking.

Generaal-majoor Nico van der Zee en directeur Evalan.
Directeur Veiligheid generaal-majoor Nico van der Zee bij Evalan B.V.

Concurrentie arbeidsmarkt

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot. Vooral in de sectoren techniek, logistiek, IT en de bouw. Samenwerking biedt dan kansen.

Zo is veel mogelijk op het gebied van materiële en kennisuitwisseling. Dat past ook in de adaptieve krijgsmacht die Defensie wil zijn, waarbij maatschappij en krijgsmacht de handen ineen slaan.

Bedrijven

Defensie bezocht onder meer:

  • Social Impact Factory B.V. (samenwerkingsverband (ecosysteem) tussen de gemeente Utrecht en diverse organisaties met een gezamenlijke doelstelling).
  • Faes Group B.V. (gespecialiseerd in innovatieve verpakkingsconcepten).
  • Evalan B.V. (richt zich op het ontwikkelen en implementeren van IOT- (internet of things) oplossingen).
  • Brainport Industry Campus (daar komen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven bij elkaar als een geheel).
  • Strict B.V. (onafhankelijke IT- dienstverlener gespecialiseerd in mission critical communications, technische infrastructuur, cyber & ethical hacking enterprise agility).
  • aalbers|wico (familiebedrijf gespecialiseerd in metaalbewerking, -producten, -machines en constructies aan de ene kant. Aan de andere kant een uitgebreid diensten- en productenpallet op het gebied van defence & security).