VU Medisch Centrum reservistenwerkgever van het jaar

Bijna 50 bedrijven en organisaties waren genomineerd door hun eigen personeel. De titel Reservistenwerkgever 2017 viel gisteravond te beurt aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Staatssecretaris Barbara Visser reikt award uit.

De staatssecretaris reikt de award uit aan Nadine van Veenendaal en Henk Bonjer.

Staatssecretaris Barbara Visser reikte de award uit in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Zij roemde professor Jaap Bonjer, die als afdelingshoofd chirurgie arts Nadine van Veenendaal geregeld afstaat aan Defensie. “Hij snapt echt het belang van reservist zijn”, aldus de bewindsvrouw.

Meerwaarde

De jury over de samenwerking: “Er is een directe wederzijdse wisselwerking tussen de kennis en kunde en vaardigheden. Ook kon Nadine dankzij de flexibiliteit van professor Bonjer vele oefeningen meedraaien. Wat zowel voor het VUmc als voor haar van meerwaarde was.”

Van Veenendaal wist sinds ze geneeskunde studeerde dat ze ook bij Defensie wilde werken. “Mensen zoals jij hebben we hard nodig”, zei Visser. Volgens haar niet alleen om militairen goede medische verzorging te geven, maar ook voor onderwijs- en oefendoeleinden.

Eervolle vermeldingen

Eervolle vermeldingen waren er voor het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. Dat eigen personeel bedrijven en organisaties nomineert, betekent volgens Visser dat deze medewerkers niet alleen tevreden en dankbaar zijn, maar ook heel trots. “En dat is toch wel de kroon op uw werkgeverschap”, zei ze.

Expertise

De staatssecretaris benadrukte dat Defensie mensen nodig heeft, die zich naast hun gewone baan inzetten voor vrede en veiligheid. Volgens haar wordt die behoefte in de toekomst alleen maar groter. Daarvoor is voldoende en flexibel personeel nodig en mensen die speciale expertise meebrengen. “U helpt Defensie en u helpt daarmee de samenleving”, aldus de bewindsvrouw tegen de werkgevers en werknemers.

Zij aan zij

Bij Defensie werken meer dan 5.000 reservisten. Zij werken zij aan zij met de meer dan 40.000 beroepsmilitairen.