Uitnodiging informatiebijeenkomst radarstation Herwijnen

De informatiebijeenkomst is verplaatst van maandag 3 oktober naar maandag 31 oktober 2022.

Geachte heer/mevrouw,

In mijn brief aan u van 16 september nodigde ik u uit voor een informatiebijeenkomst over het plaatsen van een nieuw radarstation in Herwijnen. De bijeenkomst was gepland op maandag 3 oktober 2022. Na overleg met de gemeente West Betuwe is besloten om deze bijeenkomst te verplaatsen. De nieuwe datum voor de informatiebijeenkomst is 31 oktober 2022. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Defensie en de gemeente hechten eraan de inwoners van Herwijnen goed te informeren over het plaatsen van de radar. De stichting Niet nog een radar heeft aangegeven meer voorbereidingstijd te willen hebben. Defensie komt na overleg met de gemeente aan dit verzoek tegemoet.

U bent van harte welkom om de informatieavond te bezoeken tussen 19:30 en 21:30 uur. Het betreft een inloopavond, waarbij we zoveel mogelijk met u persoonlijk in gesprek willen over de diverse thema’s zoals geluid, straling en de Rijkscoördinatieregeling (RCR). U hoeft zich van tevoren niet aan te melden en kunt binnen die 2 uur komen wanneer u het schikt. Er is geen plenair programma.

De informatieavond wordt gehouden in dorpshuis De Poort, Zworrelstraat 79 in Herwijnen.

Op defensie.nI/onderwerpen/radarstations kunt u meer informatie vinden.

Wilt u, naar aanleiding van deze brief, contact met Defensie opnemen? Dat kan via radarstations@mindef.nl.

Wij zien u graag op 31 oktober.

Met vriendelijke groet,

Directeur Defensie Vastgoedmanagement

Ir. ing. J.H.E. Verheijen MPM