Militaire muziek

Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken:

Marinierskapel bij viering 350 jaar Slag op de Medway (Engeland)

Datum:
Locatie:
Scheepswerf in Chatham (50 km van Londen)

In juni wordt in de Engelse stad Chatham de succesvolle Nederlandse aanval in 1667 op de Engelse oorlogsvloot en scheepswerven herdacht. Onder bevel van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter werd op 22 juni 1667 een grote ketting die over de rivier de Medway was gespannen doorbroken en vervolgens een deel van de Engelse vloot die voor anker lag vernietigd, inclusief het vlaggenschip HMS Royal Charles. Door dit grote verlies wist de Republiek gunstige vredesvoorwaarden af te dwingen en kwam er snel een einde van de Tweede Engelse Oorlog.

Samen met de Royal Marines bands

Met als thema ‘From Fire to Friendship’ wordt op 8 juni op de historische scheepswerf van Chatham onder meer een monument onthult en de tentoonstelling over de ‘Dutch Raid on the Medway’ geopend. De Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers zullen samen met een van de Royal Marines bands de militaire ceremonie begeleiden.

Op 9 en 10 juni vinden gezamenlijke concerten plaats in het St. George’s Centre te Chatham (ongeveer 50 km ten zuid-oosten van Londen).

Defensie beschermt wat ons dierbaar is.