Weekeinde van de toekomst in militair museum

Met maar liefst 400 jongeren is vanmiddag het hi-techevenement 'Science for Humanity' geopend. Deze manifestatie is ook morgen en zondag nog te bezoeken in het Nationaal Militair Museum bij de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Vice-admiraal Arie Jan de Waard, medeorganisator van het evenement, riep de technische studenten op vooral een kijkje in de toekomst van Defensie te nemen. "Gebruik dit weekeinde om uit te zoeken waarom het zo mooi is om bij ons te komen werken."

Het is bijzonder dat in een museum, dat normaal gesproken terugkijkt op de geschiedenis van de krijgsmacht, de toekomst 3 dagen centraal staat. Science For Humanity is een evenement voor alle leeftijden en vindt plaats tussen de vliegtuigen, tanks en helikopters uit de collectie van het NMM.

Tijdens het weekend wordt de historische collectie van het museum tijdelijk uitgebreid met de nieuwste snufjes op technisch gebied. Zo is er een waterstof raceauto te zien, kun je een exo-skelet aantrekken en valt de nano-satelliet te bewonderen. Verder staat er een solarboot en is er een mens-aangedreven onderzeeboot te zien.