Nationaal Militair Museum is ‘Leukste uitje van Utrecht’

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg is voor de 2e keer op rij uitgeroepen tot het 'Leukste uitje van Utrecht'. Tijdens de jaarlijkse verkiezing brachten meer dan 30.000 ANWB-leden hun stem uit.

Expositieposter ´Tanks! Back to the future´.

Expositieposter ´Tanks! Back to the future´.

Zij kozen daarbij voor het leukste uitstapje in zowel de provincie als landelijk. In die laatste categorie ging de Apenheul er met de winst vandoor. Het Nationaal Militair Museum scoorde op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en aanbod) hoge cijfers.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) opende in december 2014 en gaat over de Nederlandse krijgsmacht in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht de krijgsmacht aan de hand van persoonlijke verhalen, activiteiten en actuele exposities. Zo vindt dit weekend de ‘Nacht van de militaire muziek’ plaats. En volgende maand opent de expositie ‘Tanks! Back to the future’, 100 jaar na de eerste inzet van de gevechtstank.

In 6 vaste themadelen wordt onder meer het verhaal verteld van de land- en luchtmacht. De Koninklijke Marine heeft zijn eigen Marinemuseum in Den Helder. Daarnaast is er een enorme expositieruimte met imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters.