Missies in buitenland

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

Weblog Verenigde Arabische Emiraten

FSE Mirage: een gewaardeerde partner

In mijn vorige weblog vertelde ik over de logistieke taak van FSE Mirage, de hete weersomstandigheden en afhandeling van een KDC-10-transportvliegtuig. Het is niet de enige taak van Mirage. Andere zeker zo belangrijke taken zijn: het verzorgen van legering en de samenwerking met de aanwezige coalitiepartners.

Wie: majoor Gert van Elderen.

Wat: commandant Forward Support Element (FSE) Mirage.

Al Minhad Air Base is een erg drukke basis. Voor de coalitiepartners, Australië, Groot-Brittannië, Italië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten een zeer belangrijke. Deze landen hebben een groter ondersteuningsdetachement (Forward Support Element), een Strategisch Midden-Oosten Commando en trainen de emiraten.

Brandweerwagen in onderhoudshangaar.

Onderhoud aan brandweerwagen. 

Samenwerking

Je zou het niet verwachten, maar wij ondersteunen de coalitiepartners. Inderdaad het is niet een ‘one way’ support. Zo ondersteunen we bij onderhoudswerkzaamheden aan de brandweerwagens. Dit doen we in onze gekoelde werkplaats op Dutch Camp 3. Voor het werken aan de C-130 Hercules-transportvliegtuigen op de flight line helpen we met grondapparatuur, denk aan een hoogwerker of stroomgenerator.

De legering

Dan is er de belangrijke samenwerking op het gebied van legering. Tijdens het wekelijks commandantenoverleg werd een legeringsprobleem voorgelegd.

- Ik: “Probleem? Op FSE Mirage heb ik een capaciteit van 55 bedden, u bent welkom”.

- Commandant van Nieuw-Zeeland: “Ik heb een C-130-crew die ’s nacht vliegt en overdag wil slapen, zie je een oplossing?”

- Ik: “Zekers.”

De C-130-crew uit Nieuw-Zeeland heeft het erg naar de zin gehad tijdens hun 14 dagen verblijf op Dutch Camp 1. Dat zag ik aan de blije lachende ogen. Het is prima voor elkaar en geweldige service (ons Hoofd Inwendige Dienst verwent altijd iedereen met stroopwafels).

Slaapvertrekken op militair kamp.

Slaapvertrekken voor vips en dames. 

General coin met waarderende opschriften van Adjutant General Bill Reddel.

General coin uitgereikt door Major General Reddel. 

Bijzondere gast

Dat de legeringskwaliteit hoog is, werd bevestigd door een bijzonder gast. De Verenigde Staten vroegen of ik de legering wilde verzorgen voor Major General Bill Reddel (Adjutant General, New Hampshire). Natuurlijk wilde ik dat. Het is een eer dat de generaal FSE Mirage verkiest boven een hotel in de stad.

Dat hij buitengewoon tevreden was, werd niet alleen bevestigd door het feit dat ik zijn persoonlijke coin kreeg. De generaal had ook dezelfde blije ogen als de C-130-crew.  “You are brilliant, Gert”, was zijn reactie. Daar mag heel FSE Mirage trots op zijn. Ik ben dan wel de commandant, maar het slagen van de missie is mede te danken aan de inzet van het hele detachement.

Bijdrage

De missie FSE Mirage mag dan klein zijn; het 4-koppige detachement levert een goede bijdrage aan de situatie in het Midden-Oosten. De coalitiepartners en het gastland waarderen de geleverde bijdragen. Zoals Napoleon Hill zei: “Als je grote dingen niet kunt doen, doe kleine dingen op een geweldige manier.”

 

Warme groeten uit de VAE,

majoor Gert van Elderen

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Vul hier het antwoord op de som in cijfers in. Deze vraag is een controle of het formulier wordt ingevuld door een persoon en niet door een robot. Dit voorkomt het verspreiden van ongewenste e-mail.

Reacties

  • Fantastische uitleg en resultaten samen ,toppie.
    Ook fijn je weer te zien binnenkort

    Van: Annemarie Garcia | 22-09-2016, 12:49

Defensie beschermt wat ons dierbaar is.