Thuisfront genoot op 12e editie Missie Max

Het was weer een onvergetelijk zaterdag in Nijkerk. Op de 12e editie van het groetenprogramma Missie Max werden zo’n 800 familieleden van uitgezonden militairen in het zonnetje gezet. Defensie en Omroep Max toonden daarmee hun waardering voor het thuisfront.

Zaal met publiek tijdens Missie Max.
Het publiek deint mee op de muziek.

Contact met de geliefde stond traditiegetrouw centraal. Iedereen mocht een speciale boodschap inspreken. Ook waren er live videoverbindingen met de uitzendgebieden. “We missen je heel erg. Kom maar gauw weer terug” en “Beetje onwennig om jou hier te zien. Heel leuk! Zo ver weg. We miss you already.” Vanuit Afghanistan: “Van onze kant heel groot applaus voor het thuisfront. Ga vooral door met post sturen, dat wordt erg gewaardeerd.”

3 mensen en Jan Slagter met microfoon.
Praten via live videoverbinding. Rechts Jan Slagter van omroep Max.

Mijn grootste held

Zoals altijd viel er ook te genieten van gevarieerd entertainment. Wie wilde kon koekjes bakken met Anna Yilmaz, winnares van Heel Holland Bakt. Ook Kenny B. en Wolter Kroes traden op. Als Missie Max Stars brachten kinderen van militairen met Kroes het lied ‘Mijn grootste held ben jij’, ten gehore.

Zingende kinderen.
De Missie Max Stars stelen de show.

Blijven waarderen

“Het militaire beroep vraagt veel”, schrijft Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer op zijn Facebookpagina. “Een militair op uitzending kan niet zonder het thuisfront dat er voor zorgt dat alles gewoon doorgaat. Ik vind het belangrijk dat we die waardering blijven tonen.“ 

Feestdagen

De opgenomen groeten worden voor elke militair op een usb-stick gezet die hij/zij nog voor de feestdagen in het uitzendgebied krijgt. Missie Max 2019 wordt rond kerst uitgezonden op NPO1.