Groetendag Missie MAX trekt weer honderden bezoekers

Het was weer bereknus. Ongeveer 1.500 vrienden en familieleden woonden vandaag de opnames bij van het groetenprogramma Missie MAX van Omroep MAX. Tussen de vele optredens door van artiesten als Xander de Buisonjé, Missie MAX Stars en Kaj van der Voort spraken de bezoekers videoboodschappen in voor hun uitgezonden familieleden.

De weg vinden naar de opnamen mag na de 10 succesvolle voorgaande edities geen excuus meer zijn om niet te komen. Al enkele jaren is dat in evenementencomplex Hart van Holland in Nijkerk. Relaties van militairen waren dan ook weer volop aanwezig. MAX-voorzitter en presentator Jan Slagter interviewde minister Ank Bijleveld-Schouten, staatssecretaris Barbara Visser en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer. Dat deed hij tussen de optredens van artiesten op het hoofdpodium door.

Thuisfront centraal

Staatssecretaris Barbara Visser legde in haar speech de vinger op de zere plek. "Ik besef heel goed dat de afwezigheid van een militair veel van jullie vraagt. In feite draait het thuisfront een eigen uitzending. Dat jullie nu centraal staan is daarom niet meer dan terecht."

Ingesproken boodschappen

Belangrijkste van de dag waren traditioneel het inspreken van de boodschappen en de live video-verbindingen met de uitzendgebieden: Afghanistan, Irak, Jordanië, Litouwen en Mali. En natuurlijk met Zr.Ms. Friesland die in het Caribisch gebied vaart als stationsschip en ook antidrugsoperaties uitvoert.

Hetzelfde schuitje

"Dit is de 2e Missie MAX-dag voor mij en weer was het een leuke en goed verzorgde dag", reageert een van de vele aanwezige echtgenotes van een uitgezonden militair. "Het is altijd leuk om je 'collega' thuisfronters hier te zien, je zit immers toch in het zelfde schuitje."

Postpakket en USB-stick

Tal van bezoekers van de groetendag kwamen naar Nijkerk met een postpakket voor hun familielid. Die worden verstuurd naar het missiegebied, evenals de opnames van de groetendag en groeten van bekende Nederlanders. Die worden voor elke militair op een usb-stick gezet.

Tv-uitzendingen

Het groetenprogramma Missie MAX 2018 wordt rond de feestdagen in december op NPO1 uitgezonden. In het programma zitten de van tevoren opgenomen groeten, het bezoek van Omroep MAX aan een missiegebied en andere verhalen.

Bekijk ook de video op defensie.nl.