Weblog Mali

De PAO ontmoet... kanjers

De stof van mijn vorige blog is net neergedaald, dus kan ik met een gerust hart komen met een nieuw verhaal. We kunnen ons allemaal voorstellen dat als je 24/7 op missie bent je moet werken of op shift zit, moet eten en ook zeker je rust nodig hebt. Toch is er hier een tijdsfactor die een rol speelt. Want, je hebt geen verplaatsingstijd van huis naar de kazerne (vice versa) en voor je eten hoef je niet te zorgen, want je gaat gewoon in de rij voor het buffet  staan. ’s Avonds heb je geen vrouw/man, vriend/vriendin, ouders, kinderen, huisdieren of paarden om je heen. Ergens heb je in je hoofd ruimte gekregen. Maar hoe vul je die hier nu in.

Wie: majoor Gertjan de Brouwer
Wat: Public Affairs Officer Minusma

Organiseren

Ik moet zeggen: iedereen maakt hier zijn eigen keuze en dat is ook prima. De een kijkt een serie, de ander gaat naar de 'Dutch movie night' en weer een ander speelt een spelletje in de Castor-bar. Maar eerlijk is eerlijk, het meest wordt hier aan 'de kast' gewerkt. Ik geef toe, 4x in de week high intensity- en 2x krachttraining, 3x in de week op de spinningfiets en 2x lopen, je wordt er wel fit van ja. En een paar kilootjes kwijt, geen probleem. Maar... naast al deze individuele keuzes wordt er door kanjers voor anderen wat georganiseerd.

We kennen hier een DEC (Dutch Event Committee) en een BAC (Base Activity Committee). Hierin zitten collega’s die voor anderen dingen organiseren. Onder andere bingoën, FIFA 19 toernooitje, Sundown's, tafelvoetbaltoernooitjes, filmavonden en het opbouwen van het podium worden door hen op het menu gezet. Ik maak niet van alles gebruik, maar ik zie dat er héél veel (internationale) collega’s veel plezier aan beleven en hiervan krijg ik een glimlach op mijn gezicht.

Fotografen

Toch licht ik uit die groep van kanjers er een uit. Gewoon, omdat ze voor mij, zonder dat ze er iets voor terug willen en zonder enige terughoudendheid, fotograferen. En bij deze groep hoorden ook Fabian, Sebastiaan en Kevin van de vorige club en niet te vergeten de specialisten van de LRRPTG die ook nu nog bij mij mooi werk aanleveren.

Je moet je voorstellen dat je hier in je eentje de interne en externe communicatie verzorgt en dat je daar (gelukkig) fotocamera's voor hebt gekregen. Daarnaast hou je je bezig met de VIP-programma's en -begeleiding en ben je ook nog de assistent van de commandant. Geen probleem, het houd je lekker bezig maar... al die mannen en vrouwen die hier werken verdienen aandacht. En hoe kun je aandacht onder meer zichtbaar maken? Door met foto’s te laten zien wat ze doen. Dus ik ben héél erg blij met deze vrijwilligers die mij assisteren met het maken en bewerken van foto's.

Guus, Erik, Alfonso, Stephan bedankt. De komende maanden gaan we Nederland nog wat moois laten zien.

Tot de volgende weblog.

Groeten,
Gertjan

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

  • superrrr hoe vaak maak je nog een weblog tog wel veel he ze zijn stuk voor stuk tof

    Van: jennie | 06-04-2019, 07:55

  • Wederom weer een zeer leuke maar ook interessante blog die een beeld geeft van het leven daar, veel groetjes weer van hier.😘

    Van: Els Uppenkamp | 02-02-2019, 20:43