Weblog Mali

De PAO ontmoet… de achterblijvers

Je weet natuurlijk best dat dit je laatste is. Is het niet je laatste pannenkoek dan is het wel je laatste post of je laatste wasnetje dat je bij de wasserette inlevert. Voor de weblog geldt dit ook want dit is mijn laatste.

PAO Gertjan zit op de grond in Gao.
De PAO in Gao.

Wie: majoor Gertjan de Brouwer
Wat: Public Affairs Officer Minusma

Niet iedereen gaat naar huis

Als je de media mag geloven is het hier 1 mei afgelopen en dat is dus niet zo. Er blijven  collega’s werkzaam in deze missie. Op het Minusma-hoofdkwartier zijn we binnen de afdelingen Inlichten, Logistiek en Planning nog  actief. In ieder geval op posities waar we zicht hebben op de inlichtingen- en logistieke processen en het  ontwapenings-, demobiliserings- en re-integratieprogramma.

Klaslokaal met Malinese politiefunctionarissen.
Klassikale training.

Zowel in Bamako als in Gao leiden collega’s Malinese politiefunctionarissen op voor United Nations Police (UNPOL), soms samen met Nederlandse politiefunctionarissen. Daarnaast leveren we ook collega’s voor de Europese Trainingsmissie (EUTM) die de leiding van de het Malinese leger trainen in allerlei militaire processen.

Militair met gezichtsbescherming desinfecteert een vlonder.
Desinfecteren van materialen.

De komende maanden zijn ook nog veel collega’s op Midgard in Bamako en Kamp Castor in Gao aan het werk als redeployment-eenheid. Alle materialen moeten namelijk worden schoongemaakt, gedesinfecteerd, geteld, ingepakt, verplaatst en verstuurd. Gerben van Es van ons Mediacentrum Defensie was bij een aantal van deze werkzaamheden aanwezig en heeft erg mooie foto’s gemaakt. Zo hebben jullie beeld bij ‘de achterblijvers’.

Bedankt

Voordat ik definitief ga afsluiten wil ik graag iedereen bedanken die de afgelopen periode een bijdrage leverde. Niet alleen voor de weblogs, maar ook voor de vele keren dat ik weer langs moest komen voor een interview of andere vorm van steun.

Het ga jullie goed,
Gertjan

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

  • Wederom weer een mooie blog, ik heb wel een beetje een idee gekregen van het rijlen en zijlen van jullie werk daar en neem een petje af om in die hitte jullie werk te doen. Succes weer in Nederland

    Van: Els | 02-05-2019, 19:36