Weblog Mali

Daar wordt aan de deur geklopt…

In Nederland zijn de eerste pepernoten weer verkrijgbaar… Ik las het in de krant tijdens mijn verlof de afgelopen weken. Groningen had de primeur. 4 maanden voor de grote dag, de viering van de verjaardag van de goedheiligman, waren de eerste producten al weer verkrijgbaar. Dit terwijl buiten de temperatuur rond de 25 graden lag en ik de bladeren nog aan de bomen zag. Typisch Nederland denk je dan, en misschien wel een beetje vroeg.

Wie: kolonel John van Veenhuizen

Wat: contingentscommandant in Mali

Totdat ik weer arriveerde in het inzetgebied voor mijn laatste stukje uitzending en een ongelezen e-mail zag. In deze e-mail wordt de opgave gevraagd van de benodigde chocoladeletters en pepernoten. Dit om de feestdagen voor onze vrouwen en mannen in het inzetgebied op te leuken.

Plannen voor feestdagen

Ik dacht bij mezelf: ‘Dit kan geen toeval meer zijn. Dit is gepland. Die goedheiligman heeft het goed voor elkaar en is een kei van een projectmanager’. Alle activiteiten zijn op een rij gezet en worden vervolgens stuk voor stuk uitgevoerd. Daarnaast heeft hij geluk, want de einddatum van zíjn project staat keihard vast: 5 december.

Einddatum halen

Alles wordt in het werk gesteld om deze einddatum te halen. Het tijdspad wordt door een aantal planners of planpieten ver voor 5 december uitgezet. Iedereen werkt keihard om ergens op dat tijdspad zijn doel te halen. Pepernoten, letters, cadeaus et cetera. En het moet allemaal lukken, want op de einddatum 5 december moet de grote finale in de vorm van cadeaus zijn gehaald. 7 of 8 december slaat nergens meer op want dan is de grote kindervriend weer vertrokken.

De schouders eronder

Ook ik heb hier in het inzetgebied nog wel een aantal projecten af te ronden voor mijn vertrek begin oktober. Geen pepernoten en dat soort zaken maar wel bruikbare ‘cadeaus’ voor mijn opvolger zodat die in een min of meer gespreid bedje zijn periode kan beginnen. Samen met de mensen hier in het inzetgebied doen wij onze stinkende best om de einddatum te halen. Met een klein beetje geluk en hulp vanuit diverse hoeken kunnen wij er nog een paar afronden en een paar zover in de steigers zetten dat de uitwerking moet gaan lukken. Nog even de schouders eronder….

Groeten,

kolonel John van Veenhuizen