Weblog Irak

Training aan Koerdische strijders

Ik heb mijn weblog klaar en sta op het punt mijn tekst te versturen. Dan bereikt ons een vreselijk bericht. 2 van onze collega’s in Mali zijn door een schietoefening om het leven gekomen. Een schok gaat door de CBMI-eenheid.

Dat was gisteren op 6 juli 2016. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Wij wensen ze heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

In de vorige weblogs nam ik u mee naar de woon- en leefomstandigheden op Kamp Stephan in Erbil. Nu gaan we naar de buitenposten waar training wordt gegeven aan Koerdische strijders.

Wie: kapitein Tony Boekweit.
Wat: Public Affairs Officer van de Capacity Building Mission Iraq (CBMI).

Een training bestaat uit militaire basiskennis en -kunde. De cursisten trainen schietvaardigheid, verplaatsen door stedelijk gebied (patrouillegang) en het nemen van de eerste maatregelen bij een gewonde strijdmakker. Dat klinkt misschien wat vreemd. Maar de basiskennis van deze strijders is echt minimaal.

Het voordeel hiervan is dat onze trainers duidelijk vooruitgang zien. En de strijders laten vervolgens aan onze trainers zien en horen dat zij echt blij zijn met wat ze leren. Dat is leuk. En daardoor zijn onze trainers weer gemotiveerd.

Trainingslocaties

We geven training op diverse locaties. Dit zijn prachtige locaties met geweldige uitzichten. Hier geven onze trainingsteams samen met de teams van onze coalitiepartners de Modern Brigade Course (MBC). Tijdens deze cursus worden de Peshmerga getraind op diverse infanterievaardigheden om goed voorbereid de terreurgroep ISIS te bestrijden.

Ik geef u graag een beeld van onze trainingen. Foto’s zeggen vaak meer dan woorden.

Volgende keer schrijf ik meer over de trainingen. En ja, daar komen de speelgoedsoldaatjes van pas.

Groeten vanuit een warm Irak,
kapitein Tony Boekweit