Weblog Irak

Leven in Kamp Stephan

Ik heb u in mijn 1e weblog laten kennismaken met de missie Capacity Building Mission Iraq (CBMI). Nu wil ik meer vertellen over mijn leefomstandigheden in het missiegebied.

Wie: kapitein Tony Boekweit.
Wat: Public Affairs Officer van de Capacity Building Mission Iraq (CBMI).

Appartementen in Erbil.

Luxe flats in Erbil.

Bouwproject in Erbil.

Bouwproject in Erbil.

Ik ‘woon’ zelf in Erbil. Erbil is een grote plaats met veel contrast: luxe complexen en straatbeelden tegenover niet afgemaakte bouwprojecten.

In de directe omgeving ligt Erbil International Airport. Daar is een groot kamp opgezet waar ook de Nederlanders verblijven. Zij en ik dus ook verblijven op Kamp Stephan. Het kamp is vernoemd naar een Duitse kolonel die hier in zijn slaap is overleden.

De Staf CBMI en een deel van de trainingsteams zijn hier nu de vaste bewoners. Een ander deel van die teams verblijft tijdens de trainingen op buitenposten, simpelweg omdat het te ver rijden is. Zij komen alleen in de weekenden terug naar Kamp Stephan.

De staf CBMI beschikt over kantoren-prefab-containers. Vanuit die containers vindt de gehele coördinatie van deze trainingsmissie plaats.

Prefab-containers.

Prefab-containers.

Amerikaanse maaltijd op Kamp Stephan in Erbil.

Amerikaanse maaltijd.

Verjaardag in de Dutch Corner in Kamp Stephan in Erbil.

Dutch Corner, versierd ter ere van mijn verjaardag.

Leven in containers

Wij delen de kamers in de legerings-prefab-containers met 2 of 3 personen. Er is een toilet, een douche en airconditioning. Daar kunnen we niet buiten, vandaag komt de temperatuur al boven de 45 graden!

Voor het eten maken we een kleine wandeling over het kamp. De maaltijd is wat Amerikaans gericht: zoet of heel gepeperd. Om de smaak te maskeren denk ik dan maar. Elke dag een nieuw gerecht, met een cyclus van 3 weken. Het eten met plastic bestek en van weggooiborden is even wennen. Maar de voorzieningen zijn simpelweg heel goed voor elkaar.

Dan de vuile was. Ik lever mijn wasnet in en haal de volgende dag mijn was keurig schoon en gevouwen weer op. Een service die thuis ook niet zou misstaan...

Daarnaast hebben we een Dutch Corner. Daar kunnen we prima ontspannen en ‘s avonds gezellig de dag doorspreken. Verder is er nog een sport(fitness)-ruimte ingericht door de Duitse collega’s en die mogen ook wij gebruiken.

We delen Kamp Stephan met Duitse, Noorse en Finse collega’s. En dat gaat eigenlijk als vanzelf. Mooi om te zien!

Groet uit Erbil,
kapitein Tony Boekweit

Reactiemogelijkheid gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen.

Reacties

 • Ik weet niet of mijn zoon in dit kamp verblijft maat vindt het fijn om op deze manier een beetje mee te krijgen van wat er zoal speelt

  Van: Miriam Eggen | 03-07-2016, 21:38

 • Interessante weblog. Blijf je zeker volgen, naast de contacten met m'n eigen zoon ter plekke.

  Van: Manuela van der Windt | 03-07-2016, 21:37

 • Interessant om de foto's van de stad Erbil zelf te zien en de foto's van het kamp geven een goede impressie van de omstandigheden. Zo wordt het allemaal wat concreter. De foto van de Amerikaanse hap was heel verhelderend want relatie klaagde over de kwaliteit ervan!

  Van: Manuela van der Windt | 03-07-2016, 21:31

 • Leuke weblog, Tony. Krijgen we een beetje een indruk van jouw leven daar. Heel veel sterkte en succes en natuurlijk ook voor alle manschappen daar.

  Van: Ruud Hoogendoorn | 28-06-2016, 10:20