Weblog Irak

Het einde in zicht

Het lijkt haast onwaarschijnlijk maar het is toch echt zo dat de 4,5 maand bijna alweer voorbij zijn. Als thuisfront denkt u waarschijnlijk ‘dat werd ook tijd’. Ik kan mij dat voorstellen. Bij u is een dierbare weggeplukt voor zoveel maanden, terwijl verder het dagelijkse leven gewoon doorgaat. Hier beleven we de periode anders. Eerst ben je bezig met wennen aan het missiegebied, je gaat op in je werk, en de andere manier van dagindeling, en dan voordat je het weet zijn die maanden om.

Wie: kapitein Tony Boekweit.

Wat: Public Affairs Officer van de Capacity Building Training Mission Iraq (CBMI).

Ik moet eerlijk zeggen: het besef dat de tijd er bijna op zit, maakt dat ook ik het nu wel mooi vind geweest. Het is ook echt tijd om naar huis te komen. Een ding is zeker, stuk voor stuk zijn we hier een ervaring rijker geworden. Daar waar ik m’n weblog mee begon een paar maanden geleden (´Het doet er toe´) staat nog als een huis overeind.

Strijders merken vooruitgang

In het begin was het even zoeken maar al snel kwam de feedback van de door de trainingsteams getrainde strijders. De trainingen hebben zeer zeker hun meerwaarde; de strijders voelen zich beter voorbereid. Natuurlijk zijn er ook mindere berichten. Strijders die door de trainingsteams zijn getraind die het helaas niet hebben overleefd aan het front.

Vol enthousiasme in 50 graden

Een harde waarheid die doet beseffen dat de trainingen er toch wel degelijk toe doen. Elke keer als ik de trainingsteams aan het werk mocht zien, kreeg ik meer respect voor ze. De soms beperkte middelen en vooral de hitte; de hitte die op de trainingslocaties gewoon opliep tot dik 50 graden. Als je dan toch met zoveel enthousiasme je kennis overdraagt, kan dat alleen maar respect oproepen.

Kwaliteit verbeterd

Ik ben er trots op dat ik met deze CBMI-V rotatie mocht werken, dat ik er deel van mocht uitmaken. Er is door deze CBMI-V rotatie veel werk verzet. Niet alleen is er een kwalitatief hoge standaard van trainingen neergezet, er is met deze rotatie ook een nieuw concept geïntroduceerd, het mobile support team. Dit concept werkt en dient zeker verder uitgediept te worden. Ook de stafmedewerkers hebben een grote kwaliteitsverbetering doorgevoerd. Zonder die staf zijn de trainingen niet mogelijk.

Ik hoop dan ook dat iedereen binnen de rotatie CBMI-V beseft wat zij hebben bereikt. “Het doet er namelijk echt toe”.

Het einde is nu echt in zicht voor ons…. Mijn dank aan u als lezer van mijn blog.

Groeten uit Irak,

kapitein Tony Boekweit

––––––––––

Tony schreef voor defensie.nl 6 weblogs vanuit Irak. Dit is zijn laatste. Hij gaf met zijn verhalen een inkijkje in het werk en de leefomstandigheden van de Nederlandse militairen [redactie].

––––––––––

Reactiemogelijkheid gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen.

Reacties

  • Tony : Heel veel succes en gezond en veilig terug naar Nederland.

    Van: A. Nabi | 05-09-2016, 10:24