Weblog Irak

De boog kan niet altijd gespannen staan!

Zoals het hoort in een uitzending is er een midtermfeest. Vaak traditioneel gevierd door het doormiddenzagen van een balk. De oudste en de jongste van het personeel in de uitzending moeten dan de balk doorzagen. Ook wij hebben dat gedaan, maar ja… eigenlijk iets te vroeg, namelijk 9 juli op de Thuisfrontinformatiedag waar de familie prima verzorgd een dag kon doorbrengen in Burgers Zoo.

Wie: kapitein Tony Boekweit.

Wat: Public Affairs officer van de Capacity Building Mission Iraq (CBMI)

Militairen zagen midtermbalk doormidden.

Doorzagen midtermbalk in Irak.

Militairen tijdens missie in opblaasbad.

Ontspanning in bad.

Optreden zanggroep op podium in missiegebied.

Artiesten zingen voor uitgezonden militairen.

Die dag is er in het uitzendgebied dan ook geen groot feest gevierd. Nee, dat hebben we uitgesteld tot 5 augustus. Omdat we in deze dik 2 maanden geen druppel regen hebben gezien was het al snel duidelijk dat het een waterfeest moest worden. En omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, is die dag op een ontspannen manier gevierd. Jawel allemaal volwassen militairen in een badje, even ontsnappen aan de harde realiteit van alle dag.

Entertainment

Vanuit de Ontwikkeling & Ontspanning (O&O) organisatie Defensie is er een entertainmentteam ingevlogen. Een band en DJ en een beatboxer werden gepresenteerd. Een prachtig feest… ik kan niet anders zeggen.

Rutte op bezoek

Aan het begin van deze maand werden we verrast met een onverwacht bezoek van onze minister-president Mark Rutte. Dat heeft u vast al vernomen uit het nieuws. Met een bezoek aan Bagdad en hier in Erbil liet hij zich goed op de hoogte stellen van de missie CBMI in Irak. Hij nam ruim de tijd om in gesprek te gaan met de jongens en was daarbij zeer geïnteresseerd in de werkzaamheden en de omstandigheden waaronder die worden uitgevoerd.

Nieuwe cyclus van start

Inmiddels is op 7 augustus een nieuwe cyclus van trainingen gestart. De Modern Brigade Course 2 is geheel afgerond. U weet nog wel… de basic skills en drills om een nog betere strijder te kunnen zijn. Deze week is gestart met de nieuwe cyclus. U raadt het al, de Modern Brigade Course 3. Het grote verschil met de vorige is echter dat de trainers weten dat ze deze cyclus niet zelf kunnen afronden. Ze zijn begonnen aan een job waarvan ze weten dat ze hem zullen moeten overdragen aan onze opvolgers. Neem van mij aan dat ze een gedegen basis zullen leggen waardoor onze opvolgers in een gespreid bedje komen. Volgende keer ‘het eind in zicht’.

Groeten uit Irak,
kapitein Tony Boekweit